Strona główna » FE-LIP® LIPOSOMALNE ŻELAZO 20 MG – SUPLEMENT DIETY

FE-LIP® LIPOSOMALNE ŻELAZO 20 MG – SUPLEMENT DIETY

FE-LIP
FE-LIP

Zapraszamy Cię do zgłoszenia udziału w bezpłatnym testowaniu produktu FE-LIP® liposomalne żelazo 20 mg od firmy Genexo!

DOSKONAŁY WYBÓR DLA DOROSŁYCH

  • Dodatkowa droga wchłaniania – WYSOKA SKUTECZNOŚĆ
    Wchłanianie żelaza dwoma niezależnymi drogami transportu:
    • do układu krwionośnego – ten mechanizm wchłaniania wykorzystywany jest w przypadku innych, dostępnych na rynku tradycyjnych preparatów żelaza,
    • do układu limfatycznego – ten mechanizm wchłaniania żelaza jest możliwy tylko w przypadku preparatów liposomalnych (FE-LIP®)
  • Mniejsze ryzyko wystąpienia skutków ubocznych
    Zamknięcie żelaza w liposomach, w preparacie FE-LIP®, nie powoduje nadmiernego przyrostu bakterii odpowiedzialnych za występowanie skutków ubocznych, m.in. takich, jak: metaliczny posmak w ustach, nudności, wymioty, bóle brzucha, zaparcia.1,2
  • Bez cukrów, bez GMO, bezglutenowy, odpowiedni dla wegetarian i wegan

W PREPARACIE FE-LIP® LIPOSOMALNE ŻELAZO ZASTOSOWANO UNIKALNĄ TECHNOLOGIĘ LIPOSHELL®3

Opatentowana technologia liposomalna LIPOSHELL® jest nowoczesnym i wydajnym sposobem transportu substancji aktywnych w organizmie.

Liposomy LIPOSHELL® wykazują podobieństwo do błon komórkowych występujących w ludzkim organizmie, co sprawia, że są one biologicznie zgodne i bezpieczne. Kluczowym elementem technologii LIPOSHELL® są precyzyjnie zaprojektowane liposomy, efekt wieloletnich prac multidyscyplinarnego zespołu naukowców. W przeciwieństwie do klasycznych form preparatów, takich jak: tabletki, kapsułki, maści, kremy lub krople, liposomy LIPOSHELL®:

  • zapewniają długotrwałe utrzymanie stałego poziomu substancji aktywnej w obszarze docelowym.
  • chronią substancję aktywną przed czynnikami, które mogą niekorzystnie na nią wpłynąć np. wilgoć, temperatura, enzymy trawienne, czy sok żołądkowy;
  • zapewniają substancji aktywnej długotrwałą ochronę i stabilność

JAK STOSOWAĆ FE-LIP®?

FE-LIP® 20 mg (suplement diety) przeznaczony jest dla osób dorosłych w zwiększonym zapotrzebowaniu na żelazo. Zwiększone zapotrzebowanie na żelazo występuje m.in. u kobiet w ciąży, kobiet w okresie około menstruacyjny,, u dawców krwi oraz wegetarian i wegan.4,5 Dostępność żelaza zależy od jego postaci oraz jakości spożywanego pokarmu.4,5 Zawartość saszetki spożyć bezpośrednio lub rozpuścić w niewielkiej ilości wody niegazowanej. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety jest środkiem spożywczym, którego celem jest uzupełnienie  normalnej diety, nie posiada właściwości leczniczych.

Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: 1 saszetka 1 raz dziennie. Zawartość saszetki spożyć bezpośrednio lub rozpuścić w niewielkiej ilości wody niegazowanej. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Ostrzeżenia: Kobiety w ciąży oraz  matki karmiące piersią przed zastosowaniem preparatu
FE-LIP® powinny skonsultować się z lekarzem. Nie należy stosować z innymi preparatami zawierającymi żelazo. Przeciwwskazaniem do stosowania jest nadwrażliwość na którykolwiek składnik preparatu.

Składnik odżywczyZawartość w 1 saszetce (dzienna porcja)/RWS
Żelazo: cytrynian amonu – żelaza (III)20 mg/143%

RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla dorosłych

RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla dorosłych

Substancja wypełniająca: glicerol; woda; stabilizator: pektyny; cytrynian amonu – żelaza (III); nośnik: fosfolipidy z lecytyny sojowej i rzepakowej; aromat naturalny.

Zarejestruj się i Weź udział w testowaniu

Masz już konto? Zaloguj się

Dane o dzieciach

Dane kontaktowe

Pozdrawiamy serdecznie!

Zespół Niebieskie Pudełko

Kliknij tu, aby zapoznać się z regulaminem
Kliknij tu, aby zapoznać się z zasadami przetwarzania danych


PIŚMIENNICTWO:

  1. Malhotra J. et al.: “Oral Liposomal Iron: A Treatment Proposal for Anemia.” World Journal of Anemia, October-December 2017;1(4):1–6.
  2. Russo G., Guardabasso W. “Monitoring oral iron therapy in children with iron deficiency anemia: an observational, prospective, multicenter study of AIEOP patients (Associazi one Italiana Emato-Oncologia Pediatrica)”. Annals of Hematology, https://doi.org/10.1007/s00277–020–03906-w.
  3. Zgłoszenie międzynarodowe nr: PCT/EP2018/057400.
  4. Jarosz M., Bułhak-Jachymczyk B. Normy żywienia człowieka. WL PZWL, Warszawa 2008.
  5. Killip S. et.al., Iron Deficity Anemia, Am Fam Physician 2007; 75:671-678.

Pakiety

Pakiety

Placówki